HD e-nieuws juli 2017 Happy HoliDay

Projectnieuws en meer...

Deze zomer gaan maar liefst 11 miljoen Nederlanders op vakantie. Zo vlak voor de grote uittocht, in ons vakgebied "de bouwvak' genoemd, realiseren wij ons dat we dit jaar alweer ruim een half jaar bezig zijn met mooie projecten. Mooie projecten die na jaren eindelijk gerealiseerd worden en nieuwe projecten waarvan we ontzettend veel energie krijgen. 

Zo is in de afgelopen maand gestart met de bouw van de Rotterdamse woontoren up:town op het Wijnhaveneiland. Ook voor de woontoren in Den Haag - Hoge Regentesse - zijn de projectvoorbereidingen in volle gang. In Bergschenhoek start binnenkort de verkoop van het project twenty3 apartments waarin HD een projectmanagement-rol vervult. En dan is er natuurlijk nog Tuin van Noord; bijna alle woningen in de voormalige cellenvleugels zijn verkocht en in september begint de bouw! Overigens start de verkoop van het Huis van Bewaring in het vierde kwartaal van dit jaar. Allemaal binnenstedelijke projecten waarop we trots zijn.

Maar ook voor kleinschalige woonzorg zijn we met innovatie ontwikkelingen bezig. In Hillegersberg wordt op de plek van de oude Salvatorkerk in samenwerking met zorginstelling Martha Flora na de zomer gestart met de bouw van een woonzorgvilla
In de nabije buurt - Ommoord - hebben wij opdracht mogen ontvangen voor het transformeren van een voormalige kantoorvilla naar een zorgvilla
In Lelystad kunnen we gaan starten met de haalbaarheidsfase van Zorgvilla Lelystad. In deze fase gaan we het Bio-Care concept wat we hebben aanbevolen in de marktverkenning, toetsen op haalbaarheid.  Bio-care gaat uit van het samenbrengen van biologische land- en tuinbouw met ouderenzorg. Het plan is een duurzame nieuwbouw zorgvilla te ontwikkelen aan de noordrand van Lelystad, op een royale kavel met een biologische moestuin bij de villa. Eveneens wordt er een verbinding gelegd met de natuurlijke omgeving en de biologische bedrijven in de directe omgeving. Deze bedrijven kunnen toeleverancier worden voor de zorgvilla. 

Uiteraard kunnen projecten als nieuwe bedrijfshuisvesting voor Dutch Flower Group in Aalsmeer niet ontbreken. HD heeft ruime ervaring  in het ontwikkelen, ontwerpen en realiseren van grootschalige nieuwbouwprojecten voor logistieke opdrachtgevers, die verbonden zijn aan de bloemenveiling. Op dit moment wordt het bestaande pand van Dutch Flower Group met 10.000 m2 uitgebreid. HD architectuur maakte het ontwerp. Afgelopen maart vond de officiële opening plaats van BPA in Woerden. HD architectuur was verantwoordelijk voor het ontwerp. 


Wilt u wat weten over bovenstaande projecten, dan geven wij graag een toelichting. Houd ook onze website in de gaten en blijf op de hoogte van alle projecten!

De komende weken gaan alle medewerkers van HD ook even opladen, zodat ze na de zomer weer met frisse energie er tegenaan kunnen.

Wij wensen u een happy HoliDay!


PS HD is in de week van 31 juli tot en met 4 augustus collectief gesloten. 

HD IN HET NIEUWS

HD is geregeld gevraagd om een toelichting te geven op de bijzondere ontwikkeling Tuin van Noord en andere projecten Dit hebben wij met veel plezier gedaan.

Tijdens de internationale persontvangst van Rotterdam Partners bezochten diverse internationale journalisten Tuin van Noord wat onder meer leidde tot een artikel in The Good Life, een Frans designmagazine.

Ook verzorgde HD in juni een ontvangst in Tuin van Noord voor de Europese conferentie: Urban Planning and children. Robin Dijkgraaf gaf een presentatie over zijn visie op de impact van Tuin van Noord op haar omgeving en op het kindvriendelijke milieu in het Oude Noorden.

In dagblad Trouw plaatste de redactie een artikel over sfeervol wonen in een gevangenis en werd Robin Dijkgraaf geïnterviewd over Tuin van Noord. "We stonden op het punt iemand in te huren die geesten kan verdrijven, zodat we nieuwe bewoners konden vertellen dat de ruimte 'verschoond' was." Lees het volledige artikel

Over de innovatieve ontwikkelingen in de woonzorg voor ouderen gaf de uitgave Gespecialiseerde woonvormen als bijlage bij de Elsevier kans om de visie van Robin Dijkgraaf en Mark Logtenberg te delen over  onder meer Bio-Care en de woonzorgvilla Hillegersberg. Lees hier het volledige artikel.

Architectenweb had oog voor het mooie ontwerp van BPA en zegt hierover: "HD Architectuur heeft de nieuwbouw voor BluePrint Automation (BPA) even symbolisch als functioneel vormgegeven als een verpakkingsdoos." Meer...

NIEUWS VAN ONZE PARTNERBEDRIJVEN

 

Benieuwd naar alle ontwikkelingen van Stepforward, Park concepts en Careinvest?

Volg het laatst nieuws van Stepforward via LinkedInTwitter en Facebook of ga naar de website

Volg het laatste nieuws van Park concepts via LinkedIn en Twitter of ga naar de vernieuwde website

Volg het laatst nieuws van Careinvest via LinkedIn of ga naar de website